Pub Grand Café-Restaurant 1e Klas

Pub Grand Café-Restaurant 1e Klas

Wilt u gezellig bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje? Onze 1e klas Pub is een stijlvolle ontmoetingsruimte waar u heerlijk kunt genieten of bijpraten. Daarnaast is deze ruimte dé perfecte locatie om te vergaderen in Amsterdam. 

Betekenis

De term stamt af van het Engelse 'public house'. De Engelse pub is wat wij in Nederland kennen als een kroeg of een café en heeft een licentie om alcoholische dranken te verkopen aan het publiek. Naast het feit dat men hier kan genieten van de beste dranken wordt dit fenomeen ook gezien als het centrum van sociale relaties. Pubs vormen het hart van gemeenschappen en dorpen.

 Oorsprong 

Het ontstaan van deze ontmoetingsplekken gaat terug naar de tijd van de Romeinen. Zo'n 2000 jaar geleden bouwden de Romeinen wegen in Groot-Brittanië. Om de dorst van de legioensoldaten te lessen werden zogenaamde tabernae geplaatst langs de wegen. Hier werd aanvankelijk wijn verkocht. Echter, vanwege de liefde van de Britten voor zogenaamde 'ale' (een soort bier) werd ook deze drank kort daarop geschonken in de tabernae. Al snel werd de term 'alehouses' verbonden aan deze plek. 

1e Klas Pub

De 1e klas Pub is meer dan alleen een ontmoetingsruimte, het is een ideale plek voor al uw georganiseerde bijeenkomsten tot wel 200 gasten voor een staande receptie. Daarnaast is de 1e Klas Pub de beste plek voor een bedrijfsfeest, een diner of om te vergaderen in Amsterdam. Uiteraard kan de inrichting aangepast worden aan kleinere groepen waardoor er nog steeds sprake is van een warme en sfeervolle omgeving. 

Kom langs bij Grand-Café Restaurant 1e Klas aan het Centraal Station van Amsterdam en beleef de Engelse pub-sfeer in een historische en authentieke ruimte. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor een overheerlijke buffet en een smaakvolle lunch in hartje Amsterdam.  

Pub Grand Café-Restaurant 1e Klas