Grand Café Restaurant 1e klas

Beleef de grandeur van vroeger in Grand Café Restaurant 1e Klas Amsterdam. Een uniek monumentale horeca-evenementen locatie op het Centraal Station in Amsterdam.

Grand Café Restaurant 1e klas is een warme ontmoetingsplek voor iedereen. Het authentieke horeca etablissement is een smeltkroes van nationale- en internationale gasten, (trein) reizigers en passanten.

De verborgen parel op het Centraal Station, perron 2B heeft meerdere ruimtes en is ook exclusief af te huren voor grote of kleinere groepen. Zowel privé als zakelijk kunt u hier terecht voor een drankje, een heerlijk ontbijt, lunch of diner.

Guardian

Internationale erkenning voor Restaurant 1e Klas.
1e plek in Europese top 10 Beste Station Restaurants
Volgens het Britse dagblad the Guardian, sept 2015
'

Bekijk het persbericht

Heineken-experience-300x166

To see the special Heineken experience  offers!

Push here!

 

Personeel gevraagd

Bekijk advertentie

Meeting & Events

Nederlands best bereikbare business-en evenementenlocatie: Grand Café 1e Klas op het Centraal Station in Amsterdam. Per metro, tram, boot of bus - de trein stopt gewoon voor de deur! Deze verborgen, historische parel op perron 2B is gevestigd in de oude Wachtkamers van weleer, met grandeur van eind 19e eeuw.

Cuypers-Haverman

Historische locatie

Bouwmeester Dr.Pierre Cuypers uit Roermond ontwierp in 1881-1889 het Centraal Station in Amsterdam.

In Grand Café Restaurant 1e klas zijn de oude wachtkamers volledig gerestaureerd en in tact gebleven voor het grote publiek. U kunt hier nog de oude (wacht)tijden van weleer beleven.

De Rijksbouwmeester wordt vaak in een adem genoemd met het Rijksmuseum (1876-1885) en het Centraal Station in Amsterdam. Cuypers ontwierp en restaureerde vele prachtige kerken, kapellen en kloosters. De Koninklijke troon (1904) waarop elk jaar de troonrede (Prinsjesdag) wordt uitgesproken is ook ontworpen door deze Nederlands beroemdste architect. Zijn vakmanschap wordt geroemd als de man die architectuur in Nederland nieuw leven inblies. Invloedrijk en inspirator voor velen zoals H.P. Berlage en Michel de Klerk.

Nieuws

Onze klanten